Syr Niva rozdrobíme na menšie kúsky, rovnako nakrájame aj všetko ovocie - na drobné kocky, hrozná zbavíme jadierok. Hlávkový šalát pokrájame na menšie rezance. Pripravené ovocie a šalát premiešame so syrom a zalejeme nálevom. Podľa chuti ho môžeme zjemniť pridaním smotany. Zálievku pripravíme tak, že druhý syr (Lučina, cottagge) rozdrobíme do misky, pridáme mlieko a šťavu z citróna, podľa chuti dosolíme a okoreníme a našľaháme.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 26. januára 2017
Šalát s nivou
200 g syra Niva, 2 banány, 100 g pomarančov (prípadne ananásu alebo jabĺk), 100 g hrozna, 1/2 hlávky šalátu, 1/2 balenia syru Lučina alebo cottagge, 3 lyžice mlieka, soľ , korenie ,citrónová šťava, smotana
Syr Niva rozdrobíme na menšie kúsky, rovnako nakrájame aj všetko ovocie - na drobné kocky, hrozná zbavíme jadierok. Hlávkový šalát pokrájame na menšie rezance. Pripravené ovocie a šalát premiešame so syrom a zalejeme nálevom. Podľa chuti ho môžeme zjemniť pridaním smotany. Zálievku pripravíme tak, že druhý syr (Lučina, cottagge) rozdrobíme do misky, pridáme mlieko a šťavu z citróna, podľa chuti dosolíme a okoreníme a našľaháme.
Syr Niva rozdrobíme na menšie kúsky, rovnako nakrájame aj všetko ovocie - na drobné kocky, hrozná zbavíme jadierok. Hlávkový šalát pokrájame na menšie rezance. Pripravené ovocie a šalát premiešame so syrom a zalejeme nálevom. Podľa chuti ho môžeme zjemniť pridaním smotany. Zálievku pripravíme tak, že druhý syr (Lučina, cottagge) rozdrobíme do misky, pridáme mlieko a šťavu z citróna, podľa chuti dosolíme a okoreníme a našľaháme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára