450 g sliepky., 150 g koreňovej zeleniny., cibuľa., stúčik cesnaku., zelená paprika., soľ., čierne korenie., vegeta., petržlenová vňať alebo pažítka
MRVANCE: 1 vajce., 150 g hrubej múky., soľ
Umyté mäso vložíme do 1,5 l studenej vody a necháme zovrieť. Pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, umytú celú cibulu, osolíme a varíme domäkka. Mäso vyberieme, vykostíme, pokrájame a vložíme späť do poloievky. Pridáme papriku, ochutíme vegetou a krátko povaríme. Podávame s mrvencami, posypanú pokrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
MRVENCE: Z vajcia a hrubej múky vypracujeme tuhé cesto, postrúhame na hrubom strúhadle a varíme v osolenej vode 3 minúty. Scedíme a prepláchneme vodou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára