Mäso pokrájame na hrubšie rezance a opražíme ho na rozpraženej pokrájanej údenej slanine a masti. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak rozotretý v soli. Zaprášime hladkou múkou a popražíme. Zalejeme čiernym pivom, podlejeme vývarom, ochutíme bobkovým listom, tymiánom, octom, cukrom a dosolíme. Prikryjeme a dusíme do mäkka. Podľa chuti môžeme krátko před dohotovením pridať nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
streda 18. januára 2017
Flámske mäso na pive
600 g zadného hovädzieho mäsa., 100 g údenej slaniny., 30 g masti., 2 cibule., 2 strúčiky cesnaku., 20 g hladkej múky ( ovsené vločky )., 0,2 l čierneho piva., mäsový vývar., bobkový list., tymián., ocot., cukor., soľ
Mäso pokrájame na hrubšie rezance a opražíme ho na rozpraženej pokrájanej údenej slanine a masti. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak rozotretý v soli. Zaprášime hladkou múkou a popražíme. Zalejeme čiernym pivom, podlejeme vývarom, ochutíme bobkovým listom, tymiánom, octom, cukrom a dosolíme. Prikryjeme a dusíme do mäkka. Podľa chuti môžeme krátko před dohotovením pridať nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Mäso pokrájame na hrubšie rezance a opražíme ho na rozpraženej pokrájanej údenej slanine a masti. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak rozotretý v soli. Zaprášime hladkou múkou a popražíme. Zalejeme čiernym pivom, podlejeme vývarom, ochutíme bobkovým listom, tymiánom, octom, cukrom a dosolíme. Prikryjeme a dusíme do mäkka. Podľa chuti môžeme krátko před dohotovením pridať nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára