štvrtok 26. januára 2017

Šalat s Plesnivcom

50 g Plesnivca alebo iného plesňového syra, 400 g čakanky, 100 g modrého hrozna, 1 lyžičku vegety alebo maggi, 150 g tučného bieleho jogurtu, 1 lyžicu olivového oleja, 1 lyžicu lístkov žeruchy, žemľa
Čakanku očistíme, hlúbik vykrojíme, oddelíme listy, umyjeme ich, necháme odkvapkať, nakrájame na prúžky. Hrozno umyjeme, bobule oberieme, rozpolíme a odstránime zrniečka. Plesnivec nakrájame na prúžky. Vegetu alebo maggi zmiešame s bielym jogurtom a olivovým olejom.Vmiešame čakanku, hrozno a syr a podávame posypané lístkami žeruchy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára