Čakanku očistíme, hlúbik vykrojíme, oddelíme listy, umyjeme ich, necháme odkvapkať, nakrájame na prúžky. Hrozno umyjeme, bobule oberieme, rozpolíme a odstránime zrniečka. Plesnivec nakrájame na prúžky. Vegetu alebo maggi zmiešame s bielym jogurtom a olivovým olejom.Vmiešame čakanku, hrozno a syr a podávame posypané lístkami žeruchy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 26. januára 2017
Šalat s Plesnivcom
50 g Plesnivca alebo iného plesňového syra, 400 g čakanky, 100 g modrého hrozna, 1 lyžičku vegety alebo maggi, 150 g tučného bieleho jogurtu, 1 lyžicu olivového oleja, 1 lyžicu lístkov žeruchy, žemľa
Čakanku očistíme, hlúbik vykrojíme, oddelíme listy, umyjeme ich, necháme odkvapkať, nakrájame na prúžky. Hrozno umyjeme, bobule oberieme, rozpolíme a odstránime zrniečka. Plesnivec nakrájame na prúžky. Vegetu alebo maggi zmiešame s bielym jogurtom a olivovým olejom.Vmiešame čakanku, hrozno a syr a podávame posypané lístkami žeruchy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Čakanku očistíme, hlúbik vykrojíme, oddelíme listy, umyjeme ich, necháme odkvapkať, nakrájame na prúžky. Hrozno umyjeme, bobule oberieme, rozpolíme a odstránime zrniečka. Plesnivec nakrájame na prúžky. Vegetu alebo maggi zmiešame s bielym jogurtom a olivovým olejom.Vmiešame čakanku, hrozno a syr a podávame posypané lístkami žeruchy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára