Vodu a cukor dáme do hrnca a prudko povaríme asi 5 až 6 minút. Po úplnom vychladnutí zašľaháme ovocnú dreň okyslenú citrónovou šťavou. Naplníme do nízkych misiek a dáme zmraziť. Keď je zmrzlina polotuhá, ešte raz ju šľahačom dôkladne prešľaháme. Naplníme do ozdobných pohárov, dáme celkom zmraziť a podávame.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
sobota 28. januára 2017
Šerbet-recept
750 g ovocnej drene, šťava z 1 citróna, 150 g cukru, 150 ml vody.
Vodu a cukor dáme do hrnca a prudko povaríme asi 5 až 6 minút. Po úplnom vychladnutí zašľaháme ovocnú dreň okyslenú citrónovou šťavou. Naplníme do nízkych misiek a dáme zmraziť. Keď je zmrzlina polotuhá, ešte raz ju šľahačom dôkladne prešľaháme. Naplníme do ozdobných pohárov, dáme celkom zmraziť a podávame.
Vodu a cukor dáme do hrnca a prudko povaríme asi 5 až 6 minút. Po úplnom vychladnutí zašľaháme ovocnú dreň okyslenú citrónovou šťavou. Naplníme do nízkych misiek a dáme zmraziť. Keď je zmrzlina polotuhá, ešte raz ju šľahačom dôkladne prešľaháme. Naplníme do ozdobných pohárov, dáme celkom zmraziť a podávame.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára