streda 31. augusta 2016

Zemiakový varený závin

300 g v šupe uvarených zemiakov, vajíčko, 50 g hladkej múky, 30 g krupice, soľ, podľa chuti 30 g strúhanky, 50 g údenej slaniny
Dáme variť vodu. Uvarené, ošúpené a vychladnuté zemiaky postrúhame, pridáme vajíčko, múku, krupicu a soľ. Vypracujeme cesto, vyvaľkáme na hrubší plát, posypeme ho strúhankou a polejeme na rezančeky pokrájanou a do sklovita usmaženou slaninou. Miesto slaniny môžeme použiť pomleté údené mäso. Plát zrolujeme, uzavrieme do mikroténu a varíme 25 minút. Pracujeme rýchlo, aby cesto nezredlo. Uvarený závin pokrájame na 1 cm hrubé plátky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára