¼
kg hladkej múky, 20 g kakaa, 150 g masla, 50 g orieškov, 2 žĺtky,
100 g práškového cukru, citrónová kôra
Plnka: 200 g ríbezľového džemu, 2 dl šľahačky, 30 g práškového cukru, 20 g čokolády
Plnka: 200 g ríbezľového džemu, 2 dl šľahačky, 30 g práškového cukru, 20 g čokolády
Múku,
kakao, maslo, zomleté oriešky, cukor a postrúhanú citrónovú
kôru spracujeme na cesto. Na pomúčenom lopári ho vyvaľkáme a
vypichujeme z neho kolieska, ktoré vtláčame do košíčkových
formičiek, dáme na plech a upečieme. Upečené vyklopíme a
naplníme džemom. Vreckom s ozdobnou rúrkou navrch nastriekame
ušľahanú smotanu, do ktorej sme zamiešali cukor, a ozdobíme
čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára