4
vajcia., 100 g kryštálového cukru., 140 g hladkej múky., 1/2
prášku do pečiva., 3 lyžice horúcej vody., 3 lyžice pomletých
orechov.,
Šľahačkový
krém: l smotany na šľahanie (33%)., vanilínový cukor., 2 lyžice
vaječného likéru., 50 g čokolády., 120 g jemného tvarohu., 2
lyžice práškového cukru., lyžice kakaa.,
Čokoládový
puding: 500 ml mlieka., 2 čokoládové pudingy., 125 g kryštálového
cukru.,
Z
bielkov vyšľaháme sneh, vsypeme cukor a zašľaháme žĺtky. Po
vyšľahaní pridáme vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a
orechy. riadne premiešame. Cesto nalejeme do okrúhlej formy
vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180º C asi 15
– 20 minút.
Krém:
Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme mierne ochladnúť.
Primiešame vaječný likér. Tvaroh rozmixujeme s práškovým
cukrom. Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom.
Čokoládový
puding: Z mlieka, cukru a čokoládového pudingu uvaríme za stáleho
miešania hustý puding, necháme vychladnúť . Pri chladnutí
premiešavame, aby sa nespravila kôra.
Šľahačku
rozdelíme na 3 časti. Prvú natrieme na korpus a prelejeme
čokoládou s likérom. do druhej časti primiešame tvaroh a
natrieme na prvú časť. Zarovnáme na prvú časť. Zarovnáme a
dáme na hodinu stuhnúť do chladničky. Vychladnutý čokoládový
puding rozotrieme na šľahačku. Do tretej časti šľahačky
vmiešame kakao, celú tortu obtrieme a vyzdobíme čokoládovými
ozdobami a šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára