1200
g zemiakov, 150 g prerastenej slaniny, 8 vajec, 40 g masla, 8 lyžíc
mlieka, 2 cibule (asi 100 g), 5 lyžíc oleja, 4 zavárané uhorky,
muškátový oriešok, 1 viazanička pažítky, petržlenová vňať,
mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ
Zemiaky
uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame na
plátky (alebo na kocky). Cibuľu olúpeme a nakrájame. Slaninu
nakrájame na kocky a opečieme vo veľkej panvici. Pridáme cibuľu
a opražíme dozlata.Dierkovanou varechou vyberieme slaninu a cibuľu
z panvice a odložíme na teplé miesto. Na panvicu prilejeme olej a
rozpálime ho. Vložíme nakrájané zemiaky a necháme zo spodnej
strany opiecť dohneda. Potom ich obrátime a okoreníme. Opekáme
asi 10 minút, potom občas prevraciame, kým nie sú rovnomerne
opečené a chrumkavé. Primiešame slaninu a cibuľu a ešte 1
minútu opekáme.Vajcia rozmiešame s mliekom, mletou červenou
paprikou, soľou, korením a trochou nastrúhaného muškátového
orieška. Na panvici rozpustíme maslo a zo vzniknutého cesta
upečieme 4 omelety.Do stredu upečenej omelety dáme časť
opekaných zemiakov, preložíme druhou polovicou a dáme preč z
panvice. Postupne tak pripravíme všetky omelety. Podávame ozdobené
zaváranými uhorkami a petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára