1000
g malých cibúľ, 2 lyžice oleja, 1 lyžica práškového chilli
korenia, 4 plátky z ananásového kompótu, 250 ml ananásovej
šťavy, 1 až 2 lyžice octu, 1 čajová lyžička kajenského
korenia, soľ
Na
panvici rozohrejeme olej, pridáme olúpané celé cibule a opečieme
ich. V miske zmiešame chilli prášok, kajenské korenie, ananásovú
šťavu a ocot. Polovicu prilejeme k cibuliam a prikryté na minime
dusíme 15 minút.Panvicu odkryjeme, prilejeme zvyšnú šťavu a
odkryté varíme 10 až 15 minút. Z času na čas premiešame, aby
chilli prášok neprihorel.Ananás nakrájame na malé kúsky a na
posledné minúty pridáme k cibuliam. Ochutíme soľou.Podávame k
minútkam, hydine alebo divine.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára