450
g nakrájanej bielej kapusty, 1 lyžica oleja, pol čajovej lyžičky
jedlej sódy, 2 čajové lyžičky cukru, 1 čajová lyžička soli
Omáčka:
2 lyžice vínneho octu, 1 čajová lyžička paradajkového
pretlaku, 1 lyžica kukuričnej múky, 250 ml kuracieho vývaru alebo
vody, 2 lyžice cukru, niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho
farbiva, štipka soli
Kapustu
povaríme asi 3 minúty vo veľkej nádobe s vodou, do ktorej sme
pridali jedlú sódu, soľ a cukor. Necháme ju odkvapkať a vriacu
vodu vylejeme. Kapustu dáme na asi 5 minút do chladnej vody.
Necháme ju odkvapkať a odložíme nabok. Rozohrejeme wok a nalejeme
doň olej.Kapustu zohrejeme. Preložíme ju na servírovaciu misu.Do
woku pridáme dôkladne premiešané prísady do omáčky a pozvoľna,
za stáleho miešania, uvedieme do varu. Miešame, až omáčka
zhustne. Nalejeme ju na kapustu a ihneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára