8
rožkov, 4 dl mlieka, 4 vajcia, 4 PL oleja, 4 PL hrubej múky, pol
čajovej lyžičky soli
Dáme
variť vodu. Rožky pokrájame na kocky. Všetky prísady okrem
bielkov rozhabarkujeme, vylejeme na rožky a zľahka premiešame. Z
bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame do masy. Rozdelíme ju
na 2 časti, každú zabalíme do mikroténu a na koncoch pevnou
niťou dobre zviažeme. Vložíme do vriacej vody a varíme 30 minút,
po 15 minútach knedle otočíme. Uvarené knedle vyberieme, odbalíme
a viackrát pichneme ihlicou, aby unikla para. Po 5 minútach
nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Takto upravenú, vychladnutú
knedľu môžeme odložiť do mrazničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára