220
g špenátu (alebo nakrájanej brokolice), 2 lyžice oleja na
opraženie.
Koreniny
a pochutiny: 100 g bambusových výhonkov nakrájaných na plátky,
120 ml kuracieho vývaru, štvrť čajovej lyžičky Glutasolu
(môžeme vynechať), štvrť čajovej lyžičky cukru, štvrť
čajovej lyžičky soli
Omáčka:
1 čajová lyžička sójovej omáčky, 1 čajová lyžička
kukuričného škrobu, 1 lyžica horúceho oleja, 2 čajové lyžičky
vody, štipka Glutasolu
Vo
woku rozpálime 2 lyžice oleja. Špenát v ňom pražíme asi 2
minúty a potom pridáme zmiešané koreniace prísady. Povaríme asi
1 minútu na miernom plameni a preložíme z woku do misy.Rozohrejeme
wok a nalejeme doň 1 lyžicu oleja. Pridáme bambusové výhonky a
pražíme asi 2 minúty. Do woku vrátime naspäť špenátovú zmes.
Povaríme asi 3 minúty. Pridáme prísady na zahustenie omáčky a
varíme asi 2 minúty.Podávame s pečenou pekinskou kačicou alebo
ako prílohu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára