1000
g držiek v surovom stave, 60 g margarínu, 50 g hladkej múky, 75 g
cibule, 125 ml mlieka, cesnak, mletá paprika, zelená petržlenová
vňať, mleté čierne korenie, soľ
Uvarené
držky nakrájame na rezance. Na tuku opražíme nadrobno nakrájanú
cibuľu dozlata, pridáme múku a urobíme ružovú zápražku,
zamiešame červenú papriku, zalejeme vývarom z držiek, dobre
rozšľaháme, pridáme mleté čierne korenie, soľ a varíme
najmenej 30 minút.Omáčka musí byť dostatočne hustá, pretože
držky pustia šťavu a omáčka redne. Pred koncom varu pridáme do
omáčky mlieko, ešte chvíľu povaríme, zamiešame sekanú
petržlenovú vňať, prelejeme uvarené, nakrájané držky a
necháme ešte raz prejsť varom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára