utorok 30. augusta 2016

Karamelová torta

6 vajec, 120 g práškového cukru, 150 g hladkej múky
Plnka: 300 g masla, ¼ kg cukru, ½ dl mlieka, ½ dl vody, 20 g hladkej múky
Poleva: 100 g čokolády na varenie, 80 g masla
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, pridáme múku a tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru a zľahka zamiešame. Cesto rozotrieme na plechy vyložené pomasteným papierom, na ktorých sme vyznačili 5 kruhov priemeru toty, a upečieme. Keď vychladnú, stiahneme papier, naplníme a položíme na seba. Vrch polejeme polevou a ozdobíme zvyškom plnky.
Plnka: Tretinu cukru upražíme do červena, zalejeme vodou, pridáme múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme na kašu. Do vychladnutej primiešame cukor, maslo a vymiešame na penu.
Poleva: Do roztopeného masla pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára