6
vajec, 120 g práškového cukru, 150 g hladkej múky
Plnka: 300 g masla, ¼ kg cukru, ½ dl mlieka, ½ dl vody, 20 g hladkej múky
Poleva: 100 g čokolády na varenie, 80 g masla
Plnka: 300 g masla, ¼ kg cukru, ½ dl mlieka, ½ dl vody, 20 g hladkej múky
Poleva: 100 g čokolády na varenie, 80 g masla
Žĺtky
vymiešame s polovicou cukru, pridáme múku a tuhý sneh ušľahaný
z bielkov a druhej polovice cukru a zľahka zamiešame. Cesto
rozotrieme na plechy vyložené pomasteným papierom, na ktorých sme
vyznačili 5 kruhov priemeru toty, a upečieme. Keď vychladnú,
stiahneme papier, naplníme a položíme na seba. Vrch polejeme
polevou a ozdobíme zvyškom plnky.
Plnka: Tretinu cukru upražíme do červena, zalejeme vodou, pridáme múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme na kašu. Do vychladnutej primiešame cukor, maslo a vymiešame na penu.
Poleva: Do roztopeného masla pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.
Plnka: Tretinu cukru upražíme do červena, zalejeme vodou, pridáme múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme na kašu. Do vychladnutej primiešame cukor, maslo a vymiešame na penu.
Poleva: Do roztopeného masla pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára