streda 31. augusta 2016

Cestoviny s klobásou

300 g klobásy, 400 g makarónov, 250 g petržlenu s vňaťou, 120 ml vývaru (vody), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, mleté čierne korenie, sol
Petržlen očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vo vývare varíme asi 10 minút, vývar zlejeme do misky a petržlen dáme odkvapkať. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu s cesnakom a krátko opražíme. Klobásu olúpeme, vodorovne prerežeme a nakrájame na plátky. Pridáme k cibuli a krátko opražíme. Primiešame petržlen a 2 až 3 lyžice vývaru. Ochutíme soľou a korením. Makaróny uvaríme v slanej vode, petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame. Cestoviny zlejeme a krátko prepláchneme studenou vodou. Premiešame s klobásovou zmesou, posypeme vňaťou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára