300
g klobásy, 400 g makarónov, 250 g petržlenu s vňaťou, 120 ml
vývaru (vody), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja,
mleté čierne korenie, sol
Petržlen
očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vo vývare varíme
asi 10 minút, vývar zlejeme do misky a petržlen dáme odkvapkať.
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu
s cesnakom a krátko opražíme. Klobásu olúpeme, vodorovne
prerežeme a nakrájame na plátky. Pridáme k cibuli a krátko
opražíme. Primiešame petržlen a 2 až 3 lyžice vývaru. Ochutíme
soľou a korením. Makaróny uvaríme v slanej vode, petržlenovú
vňať umyjeme a nakrájame. Cestoviny zlejeme a krátko prepláchneme
studenou vodou. Premiešame s klobásovou zmesou, posypeme vňaťou a
podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára