100
g ryže s krátkym zrnom
Príprava
ryžovej kôrky: Ryžu 5 krát prepláchneme v studenej vode, až je
odtekajúca voda čistá. Ryžu necháme odkvapkať, dáme ju do
hrnca s 300 ml vody a uvedieme do varu. Znížime teplotu na mierny
stupeň a ryžu pozvoľna varíme asi 20 minút. Odstavíme ju z
plameňa a necháme prikrytú stáť asi 30 minút.Preložíme ju na
panvicu s takou povrchovou úpravou, ktorá zabraňuje pripáleniu.
Rovnomerne ju rozložíme vo vrstve hrubej asi 1 cm. Na veľmi
miernom plameni ju zohrievame asi 50 minút. Obrátime ju a pečieme
na miernom plameni ďalšiu hodinu. Ryža by mala byť dosť suchá.
Rozkrájame ju na štvorce veľké 5 cm a skladujeme v sklenej nádobe
s viečkom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára