1
vajce, rovnaké množstvo (hmotnostné) masla, dvojnásobné množstvo
krupice, štipka muškátového orecha, soľ
Maslo
vymiešame do peny, postupne pridávame žĺtok a bielok. Keď sa
maslo zmieša s vajcom, pridáme krupicu a napokon dochutíme soľou
a muškátovým orechom. Masu sformujeme do gule, stlačíme a dáme
na 30 minút odpočívať. Potom vytvarujme knedličky a uvaríme
ich.
Dá
sa postupovať aj inak: Maslo mierne zohrejeme, metličkou na sneh do
tekutého masla zašľahaháme vajce, pridáme krupicu a nakoniec
okoreníme. Masu odložíme na 20 minút do chladničky, potom
tvarujeme knedličky.Varíme ich presne 6 minút v mierne osolenej
vriacej vode. Potom hrniec odtiahneme nabok, pridáme naberačku
ľadovej vody, prikryjeme a necháme odpočívať. Za 30 až 45 minút
knedličky napuchnú..Pozor: Ak sa nedvíhajú, pravdepodobne sme
použili starú krupicu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára