streda 31. augusta 2016

Burglova polenta z Dolomitov

500 ml mlieka, 250 g hrubej kukuričnej múky, lyžica oleja, 500 ml mäsového vývaru, trocha cukru, lyžica soli. Ďalej : 200 ml smotany, maslo (alebo tuk) na vyprážanie.
Mäsový vývar, mlieko a olej zohrejeme v hrnci. Za stáleho miešania prisypeme kukuričnú múku. Ochutíme soľou a cukrom. Za stáleho miešania dobre povaríme. Pozor, ak dostatočne nemiešame, polenta sa pripáli! Asi za 50 minút je hotová. Má nám vzniknúť hustá kaša. Ak polentu podávame ako kašu, zamiešame do nej smotanu, alebo kašu vyklopíme na vymastenú pracovnú dosku, uhladíme a pevnou niťou nakrájame na plátky. Plátky môžeme vypražiť, upiecť alebo ugrilovať. Môžeme ich aj naplniť alebo z nich sformovať malé knedličky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára