500
ml mlieka, 250 g hrubej kukuričnej múky, lyžica oleja, 500 ml
mäsového vývaru, trocha cukru, lyžica soli. Ďalej : 200 ml
smotany, maslo (alebo tuk) na vyprážanie.
Mäsový
vývar, mlieko a olej zohrejeme v hrnci. Za stáleho miešania
prisypeme kukuričnú múku. Ochutíme soľou a cukrom. Za stáleho
miešania dobre povaríme. Pozor, ak dostatočne nemiešame, polenta
sa pripáli! Asi za 50 minút je hotová. Má nám vzniknúť
hustá kaša. Ak polentu podávame ako kašu, zamiešame do nej
smotanu, alebo kašu vyklopíme na vymastenú pracovnú dosku,
uhladíme a pevnou niťou nakrájame na plátky. Plátky môžeme
vypražiť, upiecť alebo ugrilovať. Môžeme ich aj naplniť alebo
z nich sformovať malé knedličky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára