50
g masla, 100 g práškovéjho cukru, 4 vajcia, 50 g mandlí, 60 g
piškót, soľ, citrónová kôra
Krém: ¼ l mlieka, 50 g cukru, 10 g krémového prášku, 30 g mandlí, vanilkový cukor
Krém: ¼ l mlieka, 50 g cukru, 10 g krémového prášku, 30 g mandlí, vanilkový cukor
Maslo
vymiešame s polovicou cukru a žĺtkami. Pridáme tuhý sneh
ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru, postrúhané mandle,
piškóty, citrónovú kôru a štipku soli. Zľahka premiešame a
dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej formy. Formu
vložíme do pekáča s vodou a upečieme v rúre. Upečený
pokrájame a polejeme krémom.
Krém: Mlieko s cukrom dáme variť, prilejeme krémový prášok rozmiešaný v troche studeného mlieka a povaríme. Napokon primiešame opražené mandle. Podobne môžeme pripraviť aj orieškový nákyp.
Krém: Mlieko s cukrom dáme variť, prilejeme krémový prášok rozmiešaný v troche studeného mlieka a povaríme. Napokon primiešame opražené mandle. Podobne môžeme pripraviť aj orieškový nákyp.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára