streda 31. augusta 2016

Tatranská roláda

kurča, soľ, korenie, 3 natvrdo uvarené vajcia, cibuľa, 100 g nátierky rastlinnej, pohár zaváraných černíc, šľahačková smotana, 4 hrušky, trochu octu, 1 PL maizeny, brusnicový džem, zelenina na ozdobu
Stehná od kĺbu odrežeme. Kurča vykostíme a naklepeme. Cibuľu s nátierkou podusí,e dosklovita a udusíme na nej zvyšné kúsky kuracieho músa a pečienku domúkka. Keď vychladne, mäso zomelieme. Vykostené kurča osolíme, okoreníme, potrieme plnkou, na ňu dáme vajcia a zavinieme do rolády. Kurča zo všetkých strán dopečieme, dáme do pekáča spolu s výpekom a trichou vody pečieme domäkka. Počas pečenia kurča oblievame. Medzitým vyberieme z hrušiek jaderníky a naplníme ich brusnicovým džemom. Plnené hrušky obalíme v trojobale a usmažíme dozlatista. Upečené mäso vyberieme a dáme na teplé miesto. Do výpeku černice a chvíľu povaríme. Potom výpek precedíme cez sito a zahustíme šľahačkovou smotanou a maizenou. Kuraciu roládu pokrájame na plátky a spolu so stehnami dáme na tanier.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára