kurča,
soľ, korenie, 3 natvrdo uvarené vajcia, cibuľa, 100 g nátierky
rastlinnej, pohár zaváraných černíc, šľahačková smotana, 4
hrušky, trochu octu, 1 PL maizeny, brusnicový džem, zelenina na
ozdobu
Stehná
od kĺbu odrežeme. Kurča vykostíme a naklepeme. Cibuľu s
nátierkou podusí,e dosklovita a udusíme na nej zvyšné kúsky
kuracieho músa a pečienku domúkka. Keď vychladne, mäso
zomelieme. Vykostené kurča osolíme, okoreníme, potrieme plnkou,
na ňu dáme vajcia a zavinieme do rolády. Kurča zo všetkých
strán dopečieme, dáme do pekáča spolu s výpekom a trichou vody
pečieme domäkka. Počas pečenia kurča oblievame. Medzitým
vyberieme z hrušiek jaderníky a naplníme ich brusnicovým džemom.
Plnené hrušky obalíme v trojobale a usmažíme dozlatista. Upečené
mäso vyberieme a dáme na teplé miesto. Do výpeku černice a
chvíľu povaríme. Potom výpek precedíme cez sito a zahustíme
šľahačkovou smotanou a maizenou. Kuraciu roládu pokrájame na
plátky a spolu so stehnami dáme na tanier.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára