1
pohár ryže., 5 g masla., 50 g mäsa z pečeného kurčaťa (môžu
byť aj zvyšky)., 1 jablko., 1 rajčiak., 75 g majonézy., 50 g
sladkej smotany., šťava z 1/2 citróna., zelená petržlenová
vňať., karí., mleté čierne korenie., soľ.,
Prebratú,
umytú a dobre odkvapkanú ryžu opražíme na rozohriatom masle,
zalejeme posolenou vriacou vodou a bez miešania dusíme na merne
horúcej platni do mäkka. Keď ryža vychladne, pridáme k nej mäso
z kurčaťa, pokrájané na drobné kocky, ošúpeme pokrájané
jablko a ošúpané pokrájané rajčiaky. Majonézu zmiešame so
smotanou, okoreníme, posolíme a všetko spolu zmiešame. Povrch
posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, pokrájanou nadrobno.
Podávame s chlebom.
(2
porcie / 1 porcia 2144 kJ – 512 kcal., B – 11,0 g., T – 32,0 g
S – 45,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára