utorok 30. augusta 2016

Tirolský závin

200 g hladkej múky, 200 g margarínu, vajce, voda, soľ, ocot
Plnka: ½ kg tvarohu, žĺtok, 80 g práškového cukru, citrónová kôra, 20 g hrozienok, 60 g strúhanky, voda, vanilkový cukor
Príprava cesta: základné lístkové cesto
Hotové cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm o obdĺžnika, z ktorého ostrôžkou odkrojíme 4 pásiky široké 1 cm. Zvyšok cesta prekrojíme po dĺžke na polovice. Jedu položíme a plech, posypeme polovicou strúhanky a na ňu rozotrieme polovicu plnky. Jednu stranu cesta prehneme na plnku, potrieme bielkom a prikryjeme druhou stranou. Potrieme bielkom a navrch vlnovite položíme dva pásiky cesta a upečieme. Takisto pripravíme aj druhú polovicu cesta. Upečený a vychladnutý pokrájame a posypeme vanilkovým cukrom.
Plnka: Tvaroh zomelieme alebo pretlačíme, pridáme žĺtok, práškový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a vymiešame. Nakoniec zamiešame hrozienka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára