6
vajec, 240 g práškového cukru, 240 g hrubej múky, 150 g
gaštanov
Plnka: ¼ kg masla, 180 g práškového cukru, ½ balíčka vanilkového cukru, ½ dl mlieka, 10 g hladkej múky, 150 g gaštanov
Poleva: 2 lyžice kávového vývaru, 80 g kryštálového cukru, 20 g kakaa, 80 g masla
Plnka: ¼ kg masla, 180 g práškového cukru, ½ balíčka vanilkového cukru, ½ dl mlieka, 10 g hladkej múky, 150 g gaštanov
Poleva: 2 lyžice kávového vývaru, 80 g kryštálového cukru, 20 g kakaa, 80 g masla
Žĺtky
vymiešame s polovicou cukru. Potom pridáme pretlačené uvarené
gaštany, tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru a
múku. Zľahka premiešame, dáme do vymastenej a múkou vysypanej
tortovej formy a upečieme. Vychladnutú tortu prekrojíme na tri
pláty, naplníme a položíme na seba. Potom polejeme polevou a
necháme zaschnúť. Ozdobíme ju zvyškom plnky pomocou
vrecka.
Plnka: V mlieku rozmiešame múku a uvaríme na kašu. Do vychladnutej primiešame maslo, cukor, vanilkový cukor a pretlačené uvarené gaštany.
Poleva: V káve rozvaríme cukor, pridáme kakao, maslo a rozmiešame. Necháme trochu vychladnúť a polejeme tortu.
Plnka: V mlieku rozmiešame múku a uvaríme na kašu. Do vychladnutej primiešame maslo, cukor, vanilkový cukor a pretlačené uvarené gaštany.
Poleva: V káve rozvaríme cukor, pridáme kakao, maslo a rozmiešame. Necháme trochu vychladnúť a polejeme tortu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára