¼
kg hladkej múky, ¼ kg margarínu, vajce, soľ, ocot, voda,
vanilkový cukor
Plnka: ½ kg čerešní, 80 g strúhanky, 100 g práškového cukru, škorica, 50 g orechov
Príprava cesta: základné lístkové cesto
Plnka: ½ kg čerešní, 80 g strúhanky, 100 g práškového cukru, škorica, 50 g orechov
Príprava cesta: základné lístkové cesto
Hotové
cesto vyvaľkáme do obdĺžnika a hrúbku ½ cm. Prekrojíme ho na
polovice. Jednu dáme na suchý plech, posypeme nasucho opraženou a
vychladnutou strúhankou, uložíme na vylúpané čerešne a
posypeme cukrom a škoricou. Prikryjeme druhým cestom, potrieme
bielkom a posypeme nahrubo posekanými orechmi. Popicháme vidličkou
a upečieme. Upečený a vychladnutý koláč pokrájame a posypeme
vanilkovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára