utorok 30. augusta 2016

Ovocný lístkový koláč

¼ kg hladkej múky, ¼ kg margarínu, vajce, soľ, ocot, voda, vanilkový cukor
Plnka: ½ kg čerešní, 80 g strúhanky, 100 g práškového cukru, škorica, 50 g orechov
Príprava cesta: základné lístkové cesto
Hotové cesto vyvaľkáme do obdĺžnika a hrúbku ½ cm. Prekrojíme ho na polovice. Jednu dáme na suchý plech, posypeme nasucho opraženou a vychladnutou strúhankou, uložíme na vylúpané čerešne a posypeme cukrom a škoricou. Prikryjeme druhým cestom, potrieme bielkom a posypeme nahrubo posekanými orechmi. Popicháme vidličkou a upečieme. Upečený a vychladnutý koláč pokrájame a posypeme vanilkovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára