450
g dlhozrnnej ryže (alebo ryže Patna), štvrť čajovej lyžičky
Glutasolu, 2 lyžice oleja, soľ.
Ryžu
umyjeme v 5 dávkach chladnej vody. Necháme ju odkvapkať a nasypeme
na veľkú panvicu. Pridáme toľko studenej vody, aby siahala 2.5 cm
nad povrch ryže. Uvedieme ju do varu, raz zamiešame a znížime
teplotu tak, aby sa pomaly varila na miernom plameni. Prikryjeme a
zvoľna varíme asi 7 minút, až sa voda úplne vsiakne a ryža je
sypká, nadýchaná a len natoľko priľnavá, aby sa dala naberať
jedacími paličkami. (Ak treba povaríme ju o niečo dlhšie.) Ryžu
rozložíme na podnos a necháme vychladnúť. Posypeme ju
Glutasolom. Vo veľkej panvici na vyprážanie rozpálime olej a ryžu
naň nasypeme. Za stáleho miešania ju pražíme asi 2 minúty.
Podľa chuti ju osolíme, miešame a pražíme ešte ďalšie 2
minúty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára