100
ml sladkej smotany, 2 vajcia, 1000 g repy, 1 hrnček strúhanky, na
hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, maslo na potretie
a vymastenie formy, 1 čajová lyžička soli
Repu
dôkladne umyjeme, olúpeme, nakrájame na malé kocky a v osolenej
vode uvaríme domäkka. Vodu zlejeme a repu pretlačíme cez riedke
sito. Strúhanku dáme do panvice, zalejeme smotanou a necháme na
ohni zmäknúť. Vajcia rozmiešame a spolu s uvarenou repou
zamiešame do zmäknutej strúhanky. Nakoniec všetko okoreníme
muškátom a osolíme. Bábovkovú formu vymastíme maslom, naplníme
pripravenou repou, povrch potrieme maslom a pečieme vo vyhriatej
rúre asi 1 hodinu.Podávame ako prílohu k pečeným mäsám.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára