800
g zemiakov, 5 natvrdo uvarených vajec, 1 čersvé vajce, 100 ml
mlieka, 300 g mäkkej (údenej) klobásy, 1 veľká cibuľa, olej na
vymastenie misy, mleté čierne korenie, sol
Zemiaky
očistíme, umyjeme a surové nakrájame asi na 3 až 4 mm hrubé
plátky. Vajcia očistíme a nakrájame na plátky a potom na malé
kúsky. Na vymastenú misu uložíme vrstvu zemiakov, ktoré posolíme
a jemne okoreníme. Na zemiaky položíme nakrájanú klobásu,
nadrobno nasekanú cibuľu a kúsky vajec. Takto pokračujeme až kým
neminieme všetky suroviny. Skončíme opäť vrstvou
zemiakov.Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút, kým
nie sú zemiaky mäkké. V pohári s mliekom potom vymiešame vajce a
zalejeme zemiaky. Chvíľu ešte necháme zapekať.Podávame s
uhorkami v sladkokyslom náleve alebo s tatárskou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára