6
vajec, 150 g práškového cukru, 20 g kakaa, 180 g hrubej múky,
lyžica vody
Plnka: ½ dl mlieka, ½ dl kávového vývaru, 20 g hladkej múky, ¼ kg masla, 200 g práškového cukru
Poleva: 1 dl kávového vývaru, ½ bielka, 150 g práškového cukru
Plnka: ½ dl mlieka, ½ dl kávového vývaru, 20 g hladkej múky, ¼ kg masla, 200 g práškového cukru
Poleva: 1 dl kávového vývaru, ½ bielka, 150 g práškového cukru
Žĺtky
vymiešame s polovicou cukru a vodou. Pridáme kakao, z bielkov a
cukru ušľahaný sneh a múku. Zľahka zamiešame a dáme piecť do
vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vychladnutú rozkrojíme
na tri pláty, naplníme, položíme na seba a polejeme polevou.
Ozdobíme ju zvyškom plnky pomocou vrecka s rúrkou.
Plnka: Tretinu cukru upálime do žlta a zalejeme kávovým vývarom. Pridáme múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme na kašu. Do vychladnutej primiešame maslo a zvyšok cukru.
Poleva: Kávový vývar vymiešame s cukrom a bielkom nahladko.
Plnka: Tretinu cukru upálime do žlta a zalejeme kávovým vývarom. Pridáme múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme na kašu. Do vychladnutej primiešame maslo a zvyšok cukru.
Poleva: Kávový vývar vymiešame s cukrom a bielkom nahladko.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára