utorok 30. augusta 2016

Babkina kávová torta

5 vajec, 150 g práškového cukru, 100 g hrubej múky, 50 g orechov, 10 g kakaa, lyžička mletej kávy
Plnka: ½ dl mlieka, ½ dl vody, lyžička kávy, 150 g práškového cukru, 125 g masla, 20 g hladkej múky
Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka primiešame žĺtky, múku, zomleté orechy, kávu a kakao. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnuté prekrojíme na tri pláty, naplníme, položíme na seba a necháme stuhnúť. Vrch môžeme ozdobiť zvyškom plnky.
Plnka: Zomletú kávu zalejeme vriacou vodou. Polovicu cukru upálime do červena, zalejeme precedeným kávovým vývarom, potom prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku, a uvaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s druhou polovicou cukru a postupne pridávame vychladnutú kašu a vymiešame na penu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára