6
natvrdo uvarených vajec, 50 g masla, 2 sardely, 1 surový žĺtok,
petržlenovú vňať, mleté biele korenie, 20 g strúhanky, 1
lyžičku smotany, 20 g masla, soľ
Natvrdo
uvarené vajcia prekrojíme na polovice. Žĺtky rozotrieme s
polovicou masla. S druhou polovicou masla rozotrieme sardely.
Primiešame surový žĺtok a keď je hmota dobre vymiešaná,
zmiešame s hmotou z uvarených žĺtkov. Primiešame biele korenie a
posekanú petržlenovú vňať. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré do
polovice obalíme v strúhanke a povkladáme ich neobalenou stranou
do bielkov. Vajcia poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme
smotanou, navrch dáme kúsky masla a zapekáme 6 až 8 minút vo
vyhriatej rúre. Ako prílohu podávame zeleninu, alebo zemiakovú
kašu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára