šťava
z 1 pomaranča a z 1 citróna., 1 dl červeného sladkastého vína.,
1/2 dl vody., 1 lyžica vínneho octu., 100 g ríbezľovej marmelády
alebo ríbezľového želé., 1 lyžička horčice., na hrot noža
soli a mletého čierneho korenia., 50 g kandizovaných čerešní
alebo čerešňového kompótu., strúhaná citrónová a pomarančová
kôra, ak nie je chemicky ošetrená.,
Všetko
– okrem čerešní – zmiešame v porcelánovej alebo
sklenej nádobe, prelejeme do kastrólika a povaríme asi 2 – 3
minúty. Po vychladnutí pridáme posekané čerešne.
(2
porcie / 1 porcia 1130 kJ – 270 kcal., B – 14,5 g., T – 14,5
g., S – 20,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára