piatok 19. augusta 2016

Cumberlandská omáčka

šťava z 1 pomaranča a z 1 citróna., 1 dl červeného sladkastého vína., 1/2 dl vody., 1 lyžica vínneho octu., 100 g ríbezľovej marmelády alebo ríbezľového želé., 1 lyžička horčice., na hrot noža soli a mletého čierneho korenia., 50 g kandizovaných čerešní alebo čerešňového kompótu., strúhaná citrónová a pomarančová kôra, ak nie je chemicky ošetrená.,
Všetko – okrem čerešní  – zmiešame v porcelánovej alebo sklenej nádobe, prelejeme do kastrólika a povaríme asi 2 – 3 minúty. Po vychladnutí pridáme posekané čerešne.

(2 porcie / 1 porcia 1130 kJ – 270 kcal., B – 14,5 g., T – 14,5 g., S – 20,5 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára