streda 31. augusta 2016

Horčicové zemiaky s jablkami

1000 g zemiakov, 500 g jabĺk, 4 lyžice horčice, 200 g smotany na šľahanie 150 g tvrdého syra, 3 póry, 200 ml zeleninového vývaru (instant), šťava z polovice citróna, majorán, mleté čierne korenie, soľ
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Jablká umyjeme, olúpeme, prerežeme na 4 časti a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame ich na hranolčeky a potrieme citrónovou šťavou. Prilejeme vývar a necháme prevrieť. Primiešame horčicu, dochutíme soľou a korením. Pór umyjeme a nakrájame na kúsky.Na plátky nakrájané zemiaky, jablká a pór vložíme na vymastený plech (alebo do vymastenej misy z jenského skla). Všetko to rovnomerne polejeme horčicovou smotanou, posypeme majoránom a nastrúhaným syrom.Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 20 až 25 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára