1000
g zemiakov, 500 g jabĺk, 4 lyžice horčice, 200 g smotany na
šľahanie 150 g tvrdého syra, 3 póry, 200 ml zeleninového vývaru
(instant), šťava z polovice citróna, majorán, mleté čierne
korenie, soľ
Zemiaky
uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Jablká umyjeme,
olúpeme, prerežeme na 4 časti a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame
ich na hranolčeky a potrieme citrónovou šťavou. Prilejeme vývar
a necháme prevrieť. Primiešame horčicu, dochutíme soľou a
korením. Pór umyjeme a nakrájame na kúsky.Na plátky nakrájané
zemiaky, jablká a pór vložíme na vymastený plech (alebo do
vymastenej misy z jenského skla). Všetko to rovnomerne polejeme
horčicovou smotanou, posypeme majoránom a nastrúhaným
syrom.Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 20 až 25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára