utorok 30. augusta 2016

Krupicový puding

30 g masla, 2 vajcia, 80 g práškového cukru, 1 dl mlieka, soľ, 80 g krupice, 20 g hrozienok, citrónová kôra, 1 dl ovocnej šťavy
Do posoleného mlieka zamiešame krupicu a necháme stáť 10 minút. Maslo vymiešame s polovicou cukru a žĺtkami. Potom pridáme napučanú krupicu, postrúhanú citrónovú kôru, umyté hrozienka a tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru. Zľahka premiešame a masu dáme do vymastených a strúhankou vysypaných šálok. Vložíme ich do rajnice s vodou, prikryjeme a pomaly varíme 10 minút. Uvarený puding vyklopíme na tanieriky a polejeme ovocnou šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára