streda 31. augusta 2016

Jelenie ragú na červenom víne

200 g jelenieho chrbta, 30 g šalotky, 30 g mrkvy, 30 g šampiňónov, 20 g sedana, 70 ml červeného vína, 20 g cesnaku, 30 ml vývaru, 10 g paradajkového pretlaku, 200 g zemiakových gnocchi, soľ, korenie, solamyl
Šalotku, šampiňóny a sedano prudko opečieme, pridáme paradajkový pretlak, víno, mrkvu, vývar a chvíľku povaríme. Zmes zahustíme solamylom a dochutíme. Cesnak zabalený v alobale pečieme hodinu v rúre. Po upečení ho vytlačíme zo šupky a pridáme do ragú. Mäso nakrájame na rezance, prudko opečieme a preložíme do ragú. Všetko spolu povaríme a dochutíme. Gnocchi vyvaríme v osolenej vode, scedíme a mierne orestujeme na masle.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára