streda 31. augusta 2016

Kuriatka pre labužníkov

750 g kuriatok, 75 g slaniny, 200 ml červeného vína, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky
Kuriatka očistíme a nakrájame (malé necháme vcelku). Slaninu nakrájame na malé kocky, rozškvaríme a opražíme na nej cibuľu nakrájanú nadrobno dozlata. Pridáme nakrájané kuriatka, chvíľu podusíme, osolíme, prilejeme červené víno a na malom ohni udusíme domäkka. Hladkú múku rozšľaháme v studenej vode a za stáleho miešania pridáme ku kuriatkam, zväčšíme oheň, necháme chvíľu prejsť varom a prípadne ešte dosolíme.Podávame buď ako prílohu k minútkam alebo s opekanými zemiakmi ako samostatné jedlo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára