200
g údeného mäsa, 60 g údenej slaniny, 200 g kyslej kapusty, 600 g
zemiakov, 50 g hladkej múky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1
lyžica masti, majorán, mleté čierne korenie, soľ
Očistené
zemiaky umyjeme, nastrúhame a precedíme. Údené mäso prevaríme,
vykostíme, pomelieme a premiešame so zemiakmi. Všetko posypeme
majoránom, korením, soľou, ochutíme rozotretým cesnakom, pridáme
múku a vymiešame tuhšie cesto.Z cesta sformujeme guľky, ktoré
obalíme múkou, uvaríme v osolenej vode a vložíme do misy.
Slaninu nakrájame a rozpražíme. Uvarené guľky polejeme
vyškvarenou masťou, posypeme škvarkami, obložíme nakrájanou
kyslou kapustou a navrch položíme nadrobno nakrájanú cibuľu,
ktorú sme opražili dozlata.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára