4
vajcia, 300 g práškového cukru, 10 lyžíc vody, 300 g hrubej
múky, 100 g orechov, ½ balíčka prášku do pečiva
Plnka: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 1 dl mlieka, 20 g hladkej múky, žĺtok, 20 g kakaa
Plnka: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 1 dl mlieka, 20 g hladkej múky, žĺtok, 20 g kakaa
Žĺtky
miešame s cukrom a vodou pol hodiny. Potom pridáme sneh, múku s
práškom do pečiva a zomleté orechy. Zľahka premiešame, dáme do
vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnutú
tortu rozkrojíme na tri pláty, naplníme a položíme na seba. Vrch
a boky potrieme zvyškom plnky a ozdobíme.
Plnka: Mlieko rozmiešame s múkou, žĺtkom a povaríme na kašu. Do vychladnutej pridáme maslo, cukor a kakao a dobre vymiešame.
Plnka: Mlieko rozmiešame s múkou, žĺtkom a povaríme na kašu. Do vychladnutej pridáme maslo, cukor a kakao a dobre vymiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára