morčacie stehno šikmo krojené na 5 plátkov, soľ, korenie, múka, 2-3 lyžice olivového oleja, posekaný strúčik cesnaku, 2 pokrájané cibule, kúsok zeleru, žltá repa na kocky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, ¼ l bieleho vína alebo vývaru, bobkový list, 3 lyžice posekanej petržlenovej vňate
Soľ, korenie a múku zmiešame a obalíme morčacie plátky. Na hlbokej panvici zohrejeme olej a ľahko vyklepeme plátky asi 20 minút v ňom dusíme do hneda. Vyberieme a položíme na predhriatu misu, zakryjeme alobalom. Na drobno pokrájanú zeleninu dáme do panvice a dusíme asi 5 minút. Rajčiakový pretlak zmiešame s vínom a spolu s bobkovým listom dáme do zeleniny. Morčacie plátky tam znova vložíme a pri slabej teplote asi 1 hodinu dusíme do mäkka. Pri podávaní posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára