mladá hus ( 3-4 kg), soľ, korenie, 2-3 kúsky paliny
na pečenie : 50 g bravčovej masti, niekoľko plátkov cibule, 2-3 plátky žltej mrkvy, bobkový list, mäsový vývar
Vypitvanú ,očistenú, umytú, osušenú osolíme, nasypeme trocha korenia a vložíme palinu. Hus drezírujeme( stehná prichytíme k trupu) a na horúcej masti s cibuľou, žltou mrkvou a bobkovým listom pečieme za častého polievania výpekom v predhriatej rúre ( el. 200 stupňov, plyn. stupeň 3 ) asi 2,5-3 hodiny. Zo šťavy vyberieme prebytočnú masť, precedíme a podávame k rozporciovanej husi. Husaciu pečeň ľahko obalíme múkou a spolu s jemne pokrájanými plátkami cibule rýchlo opražíme v 20 g masla, zalejeme trochou vývaru z husacích drobkov alebo trochou bieleho vína a posolíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára