500 g šampiňónov ,2 strúčiky cesnaku ,cibuľu ,soľ ,balík cestovín Farfalle ,1 ČL mletej papriky ,250 ml zeleninového vývaru ,125 g hustej kyslej smotany , 50 g masla ,čierne korenie ,2 PL citrónovej šťavy ,zväzok petržlenovej vňate ,tymián na ozdobu
Šampiňóny dôkladne očistíme a nakrájame na plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode. Na veľkej panvici rozpustíme maslo a opražíme nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme cesnak, premiešame a pridáme šampiňóny a približne 5 minút smažíme. Okoreníme mletou červenou paprikou, podlejeme zeleninovým vývarom a omáčku necháme na silnom ohni zhustnúť na polovičné množstvo. Zjemníme kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Polovicu primiešame do hubovej omáčky. Uvarené cestoviny dáme na taniere a prelejeme ich omáčkou a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou. Dozdobíme tymiánom a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára