utorok 19. februára 2013

Strúhaný koláč s orechami

cesto: 300 g polohrubá múka, 200 g margarín, 150 g cukor, 4 žĺtky, prášok do pečiva, kôra z jedného citróna
plnka: 4 bielky, 150 g cukor, 200 g vlašské orechy, 3 lyžice marhuľového džemu
Maslo, cukor a žĺtky vyšľaháme do peny, pridáme citrónovú kôru a múku a miesime. Rozdelíme si ho na dve časti. Jedna časť 2/3 druhá 1/3. Obidve zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky cca 1 hodinu, alebo mrazničky tu postačí pol hodina. Šľaháme bielky, pridáme cukor, keď je sneh tuhý pridáme orechy a marmeládu. Plech si vymažeme a vysypeme múkou, na hrubom strúhadle nastrúhame väčšiu časť vychladeného cesta a dáme do vyhriatej trúby na 180°C na 5 min. Vyberieme, rozotrieme plnku a postrúhame druhú časť cesta. Dopekáme ešte 20 min. do zlatista. Posypeme práškovým cukrom. Krájame až po vychladnutí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára