cibuľa, strúčik cesnaku, 4 mäsité rajčiny, zemiak, lyžica olivového oleja, trocha cukru, 300ml zeleninového vývaru, oregano, tymián, soľ, korenie, 50 g šľahačky, 10 ml ginu, 0,5 viazaničky bazalky
Cibuľu a cesnak ošúpeme, na drobno posekáme. Rajčiny prepolíme, stopky odstránime, rajčiny pokrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na tenké plátky. V hrnci speníme cibuľu a cesnak na lyžicu olivového oleja, pridáme rajčiny, zemiaky a spolu dusíme. Primiešame trocha cukru a vývar. Oregano a tymián pridáme a necháme všetko asi 15 minút variť. Potom polievku precedíme cez sito, ešte raz privedieme do varu, nakoniec osolíme a okoreníme. Smotanu vyšľaháme a primiešame gin. Bazalku pokrájame na pásiky a primiešame do polievky. Polievku dáme na taniere a navrch dáme kopček gin ovej smotany. Posypeme strúhaným syrom alebo slanými syrovými tyčinkami z lístkového cesta.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára