4 morčacie plátky mäsa ( po 150 g), 40 g masti, 4 ošúpané rajčiaky, ¼ l mäsového vývaru alebo bieleho vína, 0,5 lyžičky posekaného tymiánu, 0,5 lyžičky sušenej bazalky, štipka cukru, štipka petržlenovej soli, lyžička čerstvého pomletého čierneho korenia. trocha sušeného cesnaku, 4 plnené olivy
Plátky mäsa osušíme a opečieme v horúcej masti z každej strany 3-4 minúty. Rajčiaky dáme do hrnca, zalejeme vývarom alebo vínom, pridáme bylinky a 5 minút varíme na slabej teplote. Ochutíme korením. Pečené mäso dáme na predhriatu misu, polejeme šťavou a zdobíme olivami pokrájanými na plátky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára