štvrtok 14. februára 2013

Nepečená broskyňová torta

300 g kokosiek, 125 g masla, 850 ml broskyňového kompótu 200 g žervé, 150g cukru, vanilkový cukor, 400 ml smotany, 2 ztužovače na šľahačku

Na bok dáme 12 kokosiek a zvyšné nastrúhame. Rovnako z drte odložíme dve lyžičky. Ostatok zmiešame s maslom. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto. Na 30 minút dáme do chladničky. Kokosový korpus preklopíme na tácku a nasadíme naň kraj z tortovej formy. Zlejeme broskyňový kompót, ovocie pokrájame na kúsky a rozložíme po korpuse. Žervé zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. V smotane rozpustíme ztužovač, vyšľaháme ju a po častiach ju vmiešame do žervé. Smotanový krém rozotrieme na korpus s broskyňami a tortu necháme chladiť 12 hodín. Nakoniec tortu ozdobíme pokrájanými broskyňami a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára