balíček lístkové cesto, 600 g čerešne ,300 ml čerešňová šťava, 2 PL kryštálový cukor ,2 cl škrobová múčka ,500 ml smotana na šľahanie ,2 balíčky stužovač šľahačky ,2 vajca ,múka na posypanie dosky ,práškový cukor na ozdobu
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto veľkosti plechu, v ktorom ho budeme piecť. Pomocou valčeka ho opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme vidličkou, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 20 až 25 minút. Čerešne umyjeme a vykôstkujeme. Asi 250 ml šťavy privedieme do varu, vo zvyšku rozmiešame škrobovú múčku s cukrom a zmes prelejeme do horúcej šťavy. Za stáleho miešania povaríme 2 minúty, odstavíme a pridáme čerešne. Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu a jednu časť natrieme čerešňovou plnkou a necháme v chladničke stuhnúť. Smotanu spolu so stužovadlom a s vanilínovým cukrom vyšľaháme dotuha a rozotrieme na stuhnutú plnku. Vrch prikryjeme druhou polovicou cesta. Múčnik nakrájame na rezy, posypeme práškovým cukrom a servírujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára