300
g brokolice, malú cibuľu, 40 g masla, 40 g polohrubej múky, ¼ l mlieka, ¾ l
vody, kocku zeleninového vývaru, muškátový oriešok a zelenú petržlenovú vňať.
Ružičky brkolice odkrojíme z hlúbikov,
ktoré olúpeme, nakrájame na tenké plátky a podusíme v troche vody s nasekanou
cibuľou, čo neskôr rozmixujeme. Z masla a múky urobíme svetlú zápražku,
zriedime ju s vodou, doplníme polievkovou kockou a povaríme cca 15 minút.
Pridáme nadrobno upravené ružičky brokolice i rozmixovanú cibuľu s hlúbikmi a
varíme ďalej až do zmäknutia zeleniny. Prilejeme mlieko, dochutíme muškátovým
orieškom a privedieme do varu. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára