veľkú cibuľu,200 g prerastanej slaniny,2 kg zemiakov (nemúčnatých),2 I vývaru z kocky,lístky z zväzku majoránky,50 g masla,5 plátkov toastového chleba,mleté biele korenie,soľ
Cibuľu a slaninu nakrájajte na menšie kocky, olúpané zemiaky na malé kocky. Slaninu opečte do chrumkava a vyberte ju. V tuku zo slaniny opražte cibuľu, polovicu vyberte a pridajte ku slanine. Ku zvyšnej cibuli v hrnci pridajte zemiaky a majoránku, prilejte vývar a varte asi 15 min. Potom tretinu zemiakov vyberte a zvyšné z vývarom rozmixujte. Z opečenej slaniny a cibule odložte 2 PL a zvyšnú spolu so zvyšnými zemiakmi vmiešajte do polievky. Polievku dochuťte soľou a korením a krátko povarte. Toastový chlieb nakrájajte na kocky a opečte na masle dozlatista. Polievku pred podávaním ozdobte zvyšnou slaninou s cibuľou, pripadne čerstvou majoránkou. Opečený chlieb podávajte v osobitnej miske.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára