pečená kačica , nie plnená-po vychladnutí natrieme výpekom, v ktorom sme rozpustili plátok bielej želatíny a servírujeme na vydlabanom chlebe a okolo kladieme pomarančový šalát.
pomarančový šalát : 6-8 červených pomarančov, 1-2 jablká, 3-4 lyžice práškového cukru, pohár bieleho vína, trochu vanilkového cukru
Pomaranče ošúpeme, odstránime bielu šupku, pokrájame na polovičky a krájame na plátky. Zrnká vyberieme. Ošúpané jablká pokrájame na tenké plátky, zmiešame po vrstvách s pomarančmi, každú vrstvu posypeme práškovým cukrom, nakvapkáme víno a nakoniec posypeme vanilkovým cukrom. Kačicu so šalátom potom ešte vyzdobíme rajčinovými košíkmi, plnenými hlávkovým šalátom. Výborne chutí s toastami a maslom, môže sa servírovať aj ako medzi chod pri slávnostnom večeri na studeno.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára