streda 27. februára 2013

Fašírky so zemiakovým šalátom

500 g mletého bravčového mäsa, 2-3 krajce chleba, 2 vajcia, soľ, vegeta, mleté čierne korenie
zemiakový šalát: 1 kg uvarených zemiakov v šupke, 1-2 cibule, soľ, korenie, sladkokyslý nálev

Chlieb namočíme do studenej vody,vyžmýchame ho a pridáme k mäsu. Poslíme, okoreníme, pridáme vegetu a vajcia. Dobre premiešame a mokrými rukami vyformujeme fašírky. Vypražíme ich najlepšie vo fritéze.
Šalát pripravíme z uvarených vychladnutých a očistených zemiakov, pretlačíme ich cez krájač na zemiaky, pridáme pokrájanú cibuľu, posolíme, okoreníme a zalejeme sladkokyslým nálevom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára